sluiten
Home Actueel
Het rijk voor jou alleen!
Blog

Het rijk voor jou alleen!

Je eigen stekkie geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Je hoeft met niemand rekening te houden – of alleen met je partner – en kunt je woning helemaal naar je eigen zin bewonen en inrichten. Is er iets leuker dan dat? Vorige week kreeg ik een belletje van een koopstarter, die de sleutels van haar gloednieuwe appartement ontving. Ze bedankte ons voor onze diensten en was heel blij dat ze het rijk nu écht voor haar alleen had. Ook een eerste woning kopen? Er zijn een aantal hulpmiddelen die het kopen van een eerste woning makkelijker maken.

Laatst gewijzigd

vrijdag 31 juli 2020

Een eerste huis kopen met de Starterslening

Meerdere gemeenten in Nederland bieden de Starterslening aan voor starters op de woningmarkt. Je mag dus nog niet eerder een huis hebben gekocht om voor deze lening in aanmerking te komen. De starterslening is een aanvullende lening naast je hypotheek, waarbij je de eerste drie jaar geen maandlasten betaalt. Pas als je inkomen na drie jaar is gestegen, ga je lasten betalen. De hoogte van de lening is afhankelijk van je inkomen.

Financiële hulp van familie

Een eerste huis kopen kan best een opgave zijn. Kun je op basis van je eigen inkomen niet voldoende lenen om je eerste huis te financieren, dan is het mogelijk om hulp in te schakelen van een vader, moeder of grootmoeder. Dit kan met een belastingvrije schenking. In de media wordt deze schenking vaak de Jubelton genoemd. Indien je een schenking gebruikt voor het aankopen of verbouwen van een woning, dan hoef je hierover geen belasting te betalen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een familiehypotheek af te sluiten. Dit houdt in dat niet de bank, maar een familielid de geldverstrekker is. Je sluit dan dus eigenlijk een lening af bij een familielid met je huis als onderpand.

Advies van een financieel adviseur

Er leiden dus meerdere wegen naar Rome. En dus ook meerdere wegen naar jouw droomhuis. Bovenstaande opties maken die weg makkelijker, maar let er wel goed op dat er altijd bepaalde voorwaarden aan een keuze hangen. Dus, een hypotheekadviseur is hierin geen overbodige luxe. Vooral bij het kopen van je eerste huis komt er veel op je af. Dan is het fijn als er een expert over je schouder meekijkt. Zodat jij aan het einde van de rit fijn in je nieuwe paleis woont! Maak een afspraak bij een financieel adviseur van Hypotheek Visie.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel