sluiten
Home Actueel
Kopen zonder ontbindende voorwaarden
Blog

Kopen zonder ontbindende voorwaarden

Dat was even spannend! Vorige week hadden we een oriëntatiegesprek met een jong stel uit Amsterdam. Ze hadden een woning op het oog en zouden binnenkort gaan kijken. Een aantal dagen later belden ze ons op. Het is ons droomhuis en we hebben het gekocht! Wel zonder ontbindende voorwaarden, maar dat is niet erg toch?

Laatst gewijzigd

vrijdag 1 juni 2018

Gewilde woning in Amsterdam

De woning ligt in een zeer gewilde wijk in Amsterdam. Er waren dan ook veel kijkers. Ze hebben dezelfde dag nog moeten beslissen en hebben boven de vraagprijs geboden. Het was ook een voorwaarde dat ze de aankoop zouden aanvaarden zonder hierbij ontbindende voorwaarden van financiering op te nemen in de koopovereenkomst. Op deze manier maakten ze meer kans op de woning. Het is ze gelukt, ze hebben de woning! Nu was het aan ons om hun droom waar te maken en de financiering te regelen.

Tijdens het eerste gesprek hebben we een inventarisatie gemaakt. Meneer heeft een vast dienstverband, mevrouw heeft een tijdelijk contract maar krijgt wel een intentieverklaring van haar werkgever. Op basis van deze inkomens en de waarde van het onderpand zou een en ander mogelijk moeten zijn, maar wanneer je een woning aankoopt zonder ontbindende voorwaarden is het natuurlijk nog net wat spannender.

Snel geregeld

We hebben direct een aanvraag gestart en hebben het stel gevraagd alle relevante documenten naar ons te sturen. Door de snelle aanlevering van de klant hadden we binnen no-time het dossier compleet en ging de geldverstrekker over tot het beoordelen van de stukken. De geldverstrekker had een verwerkingstermijn van 2 werkdagen. Na één dag konden wij al zien dat de documenten door de eerste beoordeling heen waren. Eén dag later ontvingen we dan ook het finaal akkoord! Zo zie je dat het ook heel snel kan gaan! De stukken liggen nu bij de notaris en over twee weken mogen ze de sleutel in ontvangst nemen.

Ga jij een woning aankopen zonder ontbindende voorwaarden? Neem dan vooraf contact met ons op zodat we een inventarisatie kunnen maken en eventueel alvast documenten kunnen verzamelen. Dan weet je hoeveel je kunt bieden en kunnen we de financiering snel regelen. Wie weet ben jij volgende maand al eigenaar van je droomwoning!

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel