sluiten
Home Actueel
Maak als starter kans op de woningmarkt
Blog

Maak als starter kans op de woningmarkt

Ik heb ze regelmatig aan de telefoon: starters die hun droomhuis hebben bemachtigd in de toch wel krappe woningmarkt. Ondanks dat je sinds 2018 minder kunt lenen en je daardoor automatisch meer eigen geld nodig hebt, is het verkrijgen van een hypotheek voor starters wel degelijk mogelijk. Wij zien geen beren op de weg, maar kansen.

Laatst gewijzigd

maandag 1 juli 2019

De lage rentestand is gunstig

Veel starters betwijfelen of het een goed moment is om een huis te kopen. De huizenprijzen staan in vergelijking met jaren geleden inderdaad hoog. De rente staat daarentegen historisch laag. Dit betekent dat je, zelfs als je de rente voor 20 of 30 jaar vastzet, toch betaalbare maandlasten kunt hebben.

De Starterslening kan uitkomst bieden

Dit type lening is – zoals de naam al zegt – speciaal voor het aankopen van een eerste woning. De Starterslening overbrugt het verschil tussen wat je maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de aankoopkosten van de woning. Zo kun je op een verantwoorde manier extra geld lenen om een huis te kopen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees hier meer.

Heb je genoeg eigen geld?

Het blijft een feit dat je vaak eigen geld nodig hebt om de aankoop van een woning te kunnen financieren. Dit komt doordat je nog maar 100% van de woningwaarde kunt lenen. Kosten voor de notaris of andere bijkomende kosten moeten dus op een andere manier betaald worden. Uit je eigen spaarpot. Of door middel van een schenking of lening van ouders of grootouders.

Als starter kun je in deze tijd dus nog prima scoren op de woningmarkt. Of dit in jouw situatie ook lukt, ontdek je aan tafel bij een hypotheekadviseur. Maak hier een afspraak.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel