sluiten
Home Actueel
Blog: stof je hypotheek weer eens af!
Blog

Blog: stof je hypotheek weer eens af!

Ligt je hypotheek al jaren te verstoffen? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk redelijk tevreden over de financiële beslissing die je destijds hebt gemaakt. Met een hypotheek moet je nou eenmaal jaren doen. Wat veel hypotheeknemers vergeten, is dat – ondanks dat jouw hypotheek al jaren op de plank ligt – er op de financiële markt een heleboel verandert. En daar kun je als hypotheeknemer voordeel behalen. Pak er een stofdoekje bij, want het is tijd om je hypotheek eens lekker af te stoffen.

Laatst gewijzigd

donderdag 2 februari 2023

Voorwaarden en rentetarieven

Een aansluitende hypotheek wordt door zoveel meer gekenmerkt dan alleen de rentetarieven. Al is een lager rentarief ook een goede reden om een hypotheek over te sluiten naar een andere verstrekker, want dit levert maandelijks besparing op. De voorwaarden zijn minstens zo belangrijk binnen jouw hypotheek. Denk aan zaken als: hoe zit het met versneld aflossen als ik dat zou willen? Hoe lang staat de rente vast? Kan ik mijn hypotheek meenemen als ik ga verhuizen? Kan ik boetevrij oversluiten? En, tot welke leeftijd mag ik lenen?

Het antwoord op deze vragen verschilt per geldverstrekker. Vandaar dat het interessant is je huidige lening af te stoffen en eens te kijken hoe dat binnen jouw hypotheek geregeld is. Mogelijk kom je erachter dat een andere lening – met betere voorwaarden – passender is in de fase in je leven waarin je zit. Zo groeit je hypotheek met je mee.

Een passende hypotheek dankzij Financieel Visie+

Heel belangrijk vinden we het dat de financiële producten die je hebt afgesloten bij je blijven passen. Met Financieel Visie+ zijn wij er niet alleen tijdens het afsluiten, maar ook erna. Als je gezinssituatie wijzigt, je verandert van baan of er ontwikkelingen zijn op de markt, die een positieve invloed op jouw financiën kunnen hebben. Je hoeft dan niet meer zelf met een stofdoek aan de slag, dat doet Hypotheek Visie voor je.

Lees meer over een persoonlijk Financieel Visie+ abbonnement

Een financieel adviseur met kennis van zaken

Als je geen kaas gegeten hebt van hypotheken is het een hele klus om zelfstandig de actuele rentestanden en voorwaarden te checken en vergelijken. Dat nemen we graag uit handen. Onze hypotheekadviseurs maken jouw hypotheek weer als nieuw, zodat je de komende jaren vooruit kunt. Maak een afspraak voor een hypotheekgesprek.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel